Mantinel do postieľky

Mantinel do postieľky

1

Každá mamička chce pre svoje dieťatko čo najväčšie pohodlie. V Takoy sme preto pripravili kolekciu bavlnených panelov na rýchlu a jednoduchú výrobu mantinelov do postieľky.

Praktický a krásne hravý mantinel do postieľky má hneď niekoľko výhod. Nielenže chráni dieťatko pred prievanom a tlmí nárazy o postieľku, ale tiež poskytuje dieťaťu pocit pohodlia a bezpečia. V krátkom postupe si ukážeme ako taký mantinel ušiť.

 

Budeme potrebovať:

2

 

1. Vystrihneme diely mantinelu podľa vyznačených čiar.

3

2. Naložíme vystrihnuté diely mantinelu na bavlnu, ktorú použijeme na zadnú stranu mantinelu. Diely následne vystrihneme.

4

5

 

3. Na vatelín uložíme diely mantinelu, spolu ich zošpendlíme a vystrihneme.

6

7

 

4. Nastriháme stuhy (dĺžka cca 60cm), ktoré budeme našívať na okraje mantinelu.

8

 

5. Stuhu preložíme na polovicu a našpendlíme  do rohu dielu, 2cm od horného okraja, priehyb je zarovno s okrajom mantinelu. Obdobne našpendlíme stuhu od bočného okraja takisto na 2cm.

9

10

11

 

6. Prišijeme stuhy na mantinel.

12

13

 

7. Naštipcujeme predný diel mantinelu na vatelín a zošijeme ich spolu na 0,5cm. 

14

15

16

 

 

8. Na pripravený diel naložíme zadnú stranu mantinelu lícnymi stranami k sebe a spolu ich zoštipcujeme a následne zošijeme s vynechaním otvoru na prevrátenie. Dávame pozor, aby sme do šva neprichytili stužky.

17

18

 

9. Obstrihneme rohy a prevrátime mantinel cez nedošitú časť na lícnu stranu.

19

20

 

21

 

10. Záložky otvoru podohneme smerom dovnútra a diely zošpendlíme. Otvor prešijeme úzko v kraji.

22

23

24

Rovnakým spôsobom postupujeme pri ostatných dieloch mantinelu. Umiestnenie stužiek si môžete prispôsobiť podľa vlastného uváženia. 

25



Takto jednoducho dokážeš vyrobiť mantinel s Takoy.

26

27

 

TIP: ak nechceš mať mantinel zložený z troch častí, ale vcelku, môžeš to vyriešiť tým, že diely jednoducho po vystrihnutí zošiješ v bočných krajoch. Týka sa to všetkých vrstiev mantinelu- prednej, vnútornej (vatelín) aj zadnej strany. Ďalej už môžeš smelo pokračovať podľa nášho návodu.