Taft satén farba červená

Skladom 36,5 m
U Vás doma v piatok 26.04.
3,50 €
2,45 € / m s DPH
Konečná cena EUR
m
Kód: NS-10759

Farebné varianty

Zloženie: 100 % polyester
Gramáž: 120 g/m2
Šírka látky: 160 cm

Taft satén sa zaraďuje medzi pevné a stredne hrubé tkaniny. Má plátnovú väzbu a vyznačuje sa hustým tkaním s jemným rebrovaním. Je špecifický premenlivosťou farieb, svojím lesklým a hladkým povrchom z lícovej strany a matným až kovovým povrchom z rubovej strany. Taft satén pôsobí elegantne a luxusne a je naozaj veľmi príjemný na dotyk. Pôvodne sa taft vyrábal z hodvábu, ale z polyesterového či nylonového vlákna je cenovo dostupnejší. Dá sa kombinovať s naším strečovým saténom, šifónom či čipkou. Taktiež ho viete použiť ako výrazný detail na tričko v podobe volánov a tým aj jednoduchy kúsok ozvláštniť. Taft satén je nepriehľadný a preto podšívka pod sukne nie je nutná.

Taft satén nie je elastický. Oproti našim strečovým saténom sa taft satén zaraďuje medzi tuhé a pevné látky. Nie je splývavý a dobre drží tvar. Je vhodný na spoločenské šaty, svadobné šaty a sukne s väčším objemom,korzety kravaty, motýliky. Vieme ho použiť aj na dekoračné účely, ako sú závesy, obrusy, vankúše, prehozy, svadobné dekorácie a iné. Taftový satén je klzký, preto je vhodné látku pred zošívaním stehovať (zachytiť k sebe látku ručným šitím) prípadne hustejšie k sebe 2 vrstvy našpendliť.

Na šitie odporúčame použiť vždy novú ihlu universal veľkosť 70 alebo 80. Odporúča sa látku začistiť overlockom, alebo cik-cak stehom. Žehliť ho môžete iba na nízkej teplote, bez použitia pary. Tá môže spôsobiť nežiaduce škvrny na látke.



AKO UŠIŤ ŠATY NA PLES A INÉ PRÍLEŽITOSTI

AKO UŠIŤ ŠATY NA PLES A INÉ PRÍLEŽITOSTI
Inšpiráciu na šitie nájdete vo videu.

Ohodnotiť produkt:
Ohodnotiť produkt:
K tomuto produktu odporúčame zakúpiť: