Návod na ušitie látkového kuriatka

Návod na ušitie látkového kuriatka

 Inšpirácia na veľkonočnú dekoráciu

1

 

Jar a sviatky Veľkej noci sa blížia a Ty už možno rozmýšlaš ako vyzdobiť svoj príbytok?

Ponúkame Ti jednoduchý návod na milú veľkonočnú dekoráciu, ktorá prinesie kúsok jari do Tvojej domácnosti. Uši s nami rozkošné látkové kuriatko. Postačia Ti malé kúsky našich látok, samotné šitie Ti zaberie málo času a výsledný efekt bude naozaj veľký :) Naše kuriatka budú ideálnou veľkonočnou dekoráciou. 

Čas výroby:  20 minút

Náročnosť: vhodné aj pre začiatočníkov

Budeme potrebovať:

2

Ako na to?

Výrobu kuriatka Ti zjednodušíme, vďaka strihu, ktorý nájdeš priamo u nás. Stačí ho vytlačiť a diely vystrihnúť. Samotné šitie bude tiež jednoduché. Uvidíš, pôjde Ti to krásne od ruky.  Postup si môžeš aj zjednodušiť, napríklad tým, že filcové diely nebudeš prešívať.

1. Vytlačíme a vystrihneme strihové šablóny.

3

4

 

2. Vystrihneme diel z bavlny. Zaznačíme umiestnenie očí a ostatných dielov.

5

6

 

3. Podlepíme filc filcom. Získame tak hruší materiál. Zakreslíme diely (nožičky, hrebienok a zobáčik), ktoré potom v mieste značenia prešijeme rovným stehom. Potom tesne popri šití diely vystrihneme.  Odporúčame Ti najskôr diely zakresliť, prešiť a až potom vystrihnúť.  Môžeš použiť  len jednu vrstvu filcu. Diely  už ale nebudú tak pekne držať tvar. Nie je nutné prešívanie dielov,  pokiaľ ich dobre zlepíš. Prešité ale vyzerajú krajšie ;)

7

8

9

10

11

 

4. Vystrihneme z nepodlepeného filcu diely- oči. Tie našpendlíme a potom našijeme (v mieste naznačenia) na látkový diel.

12

13

 

5. Našpendlíme a našijeme filcové diely na látkový diel. Umiestnenie máme naznačené nástrihmi. Prešívame cca. 0,5 cm od okraja. 

14

 

6. Podohneme látkový diel. Zošpendlíme a prešijeme dve strany nášho látkového kuriatka. Poslednú, spodnú stranu, necháme nezošitú. Šijeme na 1 cm od okraja.

15

16

 

7. Vyrobíme nožičky spojením filcových dielov a šnúrok. Šnúrka má dĺžku 15 cm. Do filcových dielov nožičiek urobíme malé otvory do ktorých potom prevlečieme šnúrky. Tie potom na koncoch zauzlíme.

17

18

 

8.  Prevrátime látkový diel - telo kuriatka na lícovú stranu a vyplníme ho dutým vláknom.

19

20

 

9. Zošpendlíme stred predného dielu a stred zadného dielu (miesto priehybu). Potom postupne zošpendlíme celý spodný okraj s vložením nožičiek do tohto šitia.

21

 

10. Zošijeme zošpendlenú spodnú stranu zároveň s vloženými nožičkami.

22

 

11. Našijeme korálky na filcové diely očí. Budú slúžiť ako zreničky  ;)

23

24

 

Na ušitie našej dekorácie Ti postačia aj zbytky látok, ktoré máš doma. Kamkoľvek kuriatka položíš, budú pôsobiť rozkošne a moderne :)

25

26

 

Urob si s našimi kuriatkami milú veľkonočnú výzdobu. 

 

Ak máš s niektorými krokmi problém, nájdeš u nás aj video-návod, ktorý Ti so šitím môže pomôcť.

AKO UŠIŤ VEĽKONOČNÉ KURIATKO │ @TakoySK

AKO UŠIŤ VEĽKONOČNÉ KURIATKO │ @TakoySK
Jar a sviatky Veľkej noci sa blížia a Ty rozmýšľaš ako vyzdobiť svoj príbytok? Ponúkame Ti jednoduchý návod na milú veľkonočnú dekoráciu.