Akú látku zvoliť na spoločenské šaty

Akú látku zvoliť na spoločenské šaty

Prehľad našich unikátnych materiálov, ktoré sú vhodné na spoločenské šaty

1

Chystáš sa do spoločnosti a nevieš čo na seba? Večný problém každej ženy :)

Čo tak zažiariť vo svojom vlastnom originálnom kúsku, ktorý nebude mať nik iný.

Skúsime Ti pomôcť a možno Ťa aj inšpirovať pri výbere vhodného materiálu

Pre správnu voľbu strihu potrebuješ zohľadniť hlavne typ postavy. V druhom kroku sa môžeš zamerať na výber samotného materiálu. Budeš sa cítiť oveľa príjemnejšia a istejšie, ak budeš mať oblečené niečo, v čom sa cítiš dobre, prirodzene a pristane ti to. Daj si však pozor najmä na výber plesovej róby. Rozhodujúci a žiadúci je materiál ako čipka, šifón, satén, zamat. Bavlnené materiály sú vhodnejšie na letné a neformálne šaty.

Poď sa s nami inšpirovať pri výbere spoločenských látok.

V našej veľkej ponuke nájdeš:

Satén jednofarebný

Satén je jeden z najpopulárnejších látok, ktoré sa používajú na spoločenské šaty. Veľkou výhodou je jeho výhodná cena a pritom luxusný vzhľad. Satén sa výrazne leskne na jednej strane a na druhej je úplne matný. Samozrejme aj na výbere kvalitného saténu záleží. Náš satén je pevnejšia kvalitná látka (úplne minimálne pruží do šírky). Satén pôsobí rovnako krásne na členených i voľných šatách, spoločenských maxi sukniach či výrazných maxi rukávov. S látkou sa dá sa krásne pohrať pri riasení, so záhybmi s členením, šnurovaním.

2

Satén dizajnový

Satén pôsobí už ako jednofarebný veľmi luxusne a teraz si ho predstav v originálnom dizajne, ktorý uvidíš len u nás. U dizajnového saténu nájdeš nielen krásne odlesky luxusného materiálu, ale samotné šaty dokážu ozvláštniť vzory, ktoré urobia tento kúsok ešte viac zaujímavým.

3

Krajka

Krajka je luxusná vyšívaná látka, ktorá je ideálna na šitie spoločenského oblečenia pre dámy.
Krajku môžeš použiť ako metráž na celé šaty alebo z nej vystrihnúť len samotné elementy, ktoré môžeš umiestniť ako aplikáciu na rôzne typy látok. Tvoj model dokáže vďaka krajke nadobudnúť luxusný a jedinečný vzhľad. S krajkou sa dá naozaj krásne vyhrať pri šití spoločenských šiat. Môžeš ju použiť napríklad na sukňovú časť a podšiť ju jednofarebnou či vzorovanou látkou. Krajku môžeš zároveň využiť aj v meších častiach. Napríklad v rukávoch, v celom trupovom diely alebo z nej vystrihnúť len elementy a tie našiť na šaty.

4

Zamat

Zamat je mäkká luxusná látka. Jej povrch je krásne hladký, lesklý a na dotyk príjemne mäkký. Z elastického zamatu môžu vzniknúť efektné a veľmi štýlové spoločenské šaty. Odporučili by sme využiť elasticitu tohto materiálu a ušiť z neho obtiahnutejší model šiat. Zamat krásne vyznie aj na veľkej výraznej maxi sukni. Vďaka zamatu bude pôsobiť prepychovo a štýlovo. U nás nájdeš elastický zamat, ale aj pevný dizajnový zamat. Tieto dva materiály sa dajú spolu aj nakombinovať. So zamatom sa veľmi dobre pracuje.

5

Šifón

U nás nájdeš hladký alebo plisovaný šifón. Šifón patrí k ľahkým, hladko tkaným typom látok. Často dostáva pomenovanie „umelý hodváb“, čo je pochopiteľné. Je ľahký, vzdušný, padavý a mierne priesvitný. Krásne vyznie na šatách a sukniach. Jedná sa o jemne priesvitnú látku (hlavne u svetlejších vzoroch) a tak určite nezabudni na podšívku. U nás nájdeš šifón v unikátnych dizajnoch, ale aj plisovaný šifón, s ktorým sa vieš vyhrať pri navrhovaní originálneho modelu na efektné spoločenské šaty. Zo šifónu vzniknú krásne vzdušné a pohodlné šaty, v ktorých zažiariš na každej spoločenskej akcii.

6

Tyl

Tyl, ktorý nájdeš u nás je jemný a veľmi príjemný na dotyk a aj na telo. Má malú gramáž (len 45 g/m2), je ľahký a preto je tak obľúbený na vrstvenie a riasenie. Najčastejšie sa tento tyl používa na šitie bohatých vrstvených sukní aj svadobných šiat.

Náš mäkký tyl nájdeš na stránke vo viacerých variantoch - jednofarebný, dizajnový, trblietavý alebo plisovaný.

O tyle sa ale dočítaš viac u nás na blogu: Čo je vlastne tyl a čo sa z neho dá vyrobiť

My Ti z neho ukážeme pár tipov, ako ho využiť pri spoločenskom oblečení.

7

8

Vyšívaná tylová krajka

Lesklá, priesvitná a poddajná krajková látka. Jedná sa o vzdušnú látku, ktorá je efektne prešívaná niťou. Je ideálna na spoločenské šaty a ozdobné spoločenské topy. Dá sa použiť v metráži (rovno na celé šaty) alebo sa z nej dajú používať len detaily, ktoré si môžeš zakomponovať do šiat, sukne či topu. Býva častokrát vyzdobená trblietkami. Na bokoch má vytvorenú vyšívanú bordúru. Môžeš ju použiť ako spodný okraj sukne, šiat, topu, rukávu. Jedná sa o krásny, luxusný materiál, ktorý je ako stvorený na šitie spoločenských šiat, v ktorých určite každá dáma zažiari.

9

10

11

12

13

Veríme, že ste Ti trochu pomohli s výberom, tej správnej látky priamo pre Teba. Neboj sa niekedy trochu zariskovať, čo sa farieb a vzorov týka.

U nás nájdeš veľký výber spoločenských látok v originálnych dizajnoch, ktoré sú navrhnuté priamo u nás. Vzory a farby vedia pekne oživiť, omladiť a aj v jednoduchom prevedení vyčarovať krásny spoločenský model.


Akú látku zvoliť na spoločenské šaty

Akú látku zvoliť na spoločenské šaty
Chystáš sa do spoločnosti a nevieš čo na seba? U nás Ťa čaká ponuka spoločenských látok zo saténu, zamatu, z krajky alebo šifónu.